Svenska English Deutsch

Camping 45

Värmland - värt ett besök varje årstid!

Här hittar du många rekreationsmöjligheter varje säsong. Vi har valt ut några spännande exempel för dig.

badplats långnäs

Under sommaren: Våra stora sjöar inbjuder dig att simma eller fiska, den rena ändlösa skogen är underbar för vandring och romantiska dalgångar passar perfekt för cykling.

Upptäck urgamla gårdar byggda av finska invandrare, plocka bär eller gör en utflykt till det närliggande Norge. Det är inte långt till Selma Lagerlöfs gård Mårbacka eller den berömda rosparken i Rottneros.

Mer ...TorsbyBadet

Inomhus: Om det skulle regna kan du besöka den närbelägna simhallen, bowlinghallen, skidtunneln eller mysiga restauranger. Även Finnkulturcentrumet och Torsby fordonsmuseum är väl värda ett besök.

Mer information: LänklistaSkitour

Under vintern: Vintern och tiden fram till påsk är säsongen för skidåkning - tack vare det närliggande skidområdet Hovfjället. Där finns även många fina möjligheter till längdskidåkning. Om du så önskar, drar vi ett individuellt längdspår åt dig.

Men även isfiske, snöskovandringar eller turer med hundspann är mycket populära bland våra gäster.

Mer...svamp plockning

Vår och höst: Gillar du lugnet och vill du njuta av att höra regndroppar falla ner mot marken? Hösten är säsongen för vandrare, fiskare, bär- och svampplockning samt till älgjakt (i början av oktober). Höstdagarna är märkbart kortare - men det är mestadels soligt, tack vare inlandsklimatet i norra Värmland. Våren börjar i maj och är mycket intensiv.

Mer...vattensport värmland

Vattensport: Oavsett om du badar i vår utomhuspool, i det vackra badhuset i Torsby eller i våra närliggande sjöar, om du vill surfa, hyra vår motorbåt eller paddla kanot, här har du möjlighet att göra det! Vi hyr ut segling-, rodd- och miljövänliga motorbåtar.fiske Värmland

Fiske: På sommaren eller vintern, från båt eller från land - de fiskrika sjöar i området väntar på dig!vandring naturreservat Hovfjäll

Vandring: Bakom campingen börjar ett stort naturreservat med markerade vandringsleder, inbjudande även för vinterpromenader. Du får gratis låna kartor och informationsbroschyrer vid receptionen.cyckel tour mountainbike leder

Cykling: De vackra dalgångarna längs fina sjöar inbjuder dig för korta och längre cykelturer. Vi har dam- och herrcyklar för uthyrning.

tillbakahembygdsgård Kollsberg

Om du önskar förmedlar vi älg- och bäversafaris eller hästturer i vildmarken. Vi tar dig gärna med på en joggingrunda eller visar dig några smultronställen i vårt område.

I den omgivande, glest befolkade skogsregionen finns övergivna torp och gårdar. Många av våra gäster tycker om det absoluta lugnet i området.Kvarntorp Finngård

Alternativt kan du besöka en av våra intressanta finngårdar i norra Värmland. Här finns den goda gamla 'gårdsidyllen' kvar än idag. Vi hjälpar dig gärna att planera dina utflykter.

tillbakaFortum Skitunnel Torsby

Skidtunnel: Om du inte kan få nog av vintern, utan även vill träna längdåkning på sommaren, rekommenderar vi Fortum Skitunnel Torsby. Tunneln öppnades juni 2006. Den har en inomhus-skyttebana och är med 1,3 km banlängd världens längsta skidtunnel.Hovfjällets skidskola

Vintersport: Alpin- och längdåkning, snowboard und Telemark på närbelägna Hovfjällets Skidområde. Skiduthyrning på finns på anläggningen. Självklart kan du även lämna dina egna spår i snön. Eller vill du hellre lära dig gå med snöskor eller pröva på isfiske? För dig som är ut på nya äventyr förmedlar vi utflykter med hundspann eller snöskoter.

tillbakaplocka svamp

Plocka bär och svamp: Mycket populärt under sensommar och höst! Vi ger dig gärna våra bästa marmeladrecept eller visar dig hur man bäst konserverar svampar till vintern. I området växer framför allt blåbär, lingon och hjortron men även smultron och hallon. Eftersom lokalbefolkningen inte brukar plocka svamp finns gott om kantareller, Karl-Johan och andra fina matsvampar.älgjakt i Värmland

Jakt: Vi hjälper dig gärna att få plats på älgjakten under hösten, att leta djurspår eller att pröva på skytte på jaktskyttebanan.

tillbaka

The green key Ekoturism The green key

Copyright by Camping45 2022 | Last Update: 2022-08-01 10:41:38